Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Omega-3 zsírsavak a Candida-diétában

2014.07.07 10:04

Az omega-3 zsírsavak fontos elemei a táplálkozásnak és már számos tanulmány igazolta sokféle egészségügyi előnyüket is. Nemcsak azért fontosak, mert kiemelkedő szerepet játszanak az anyagcserében, hanem mert segítenek fenntartani a megfelelő agyműködést és lehetővé teszik a normális növekedést és fejlődést. Emellett persze fontos szerepe van a Candida visszaszorításában is.
Annak ellenére azonban, hogy ilyen fontosak számunkra az omega-3 zsírsavak, a szervezetünk nem képes ezt előállítani, tehát fontos mindennap pótolni őket, mivel az omega-3 zsírsavak egyetlen forrásai azok az ételek, amiket elfogyasztunk. Az omega-3 zsírsavak megfelelő mennyiségben történő fogyasztása csökkenti a gyulladásokat, enyhíti a Candida okozta tüneteket és gyógyítja az emésztési panaszokat.
Mivel a Candida elszaporodása és a gyulladás szorosan kapcsolódó problémák, ezért a legjobb módja a Candida visszaszorításának a gyulladások megszüntetése, a bélflóra egészségének visszaállítása és a szervezet egyensúlyának megőrzése. Ebbe beletartozik a megfelelő pH-szint fenntartása a bélben és az egészséges és változatos bélflóra előmozdítása. Néha azonban szükség van a testünknek egy kis segítségre, hogy ez megvalósulhasson és éppen erre valók az omega-3 zsírsavak.
Az omega-3 zsírsavakról már többször kimutatták, hogy csökkentik a gyulladásokat, így közvetve hozzájárulhanak az olyan emésztési zavarok mérséklődéséhez, mint a Candida fertőzés.