Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Mindent a kókuszos termékekről és a Candidáról 1.

2014.08.11 08:20

Észrevetted, hogy milyen sok recept készül mostanában kókuszliszttel, kókusztejjel vagy más kókuszos termékkel. Mivel az egészségügyi szakértők is megerősítették a kókusz előnyeit, sőt azok széles körben ismertté váltak az elmúlt tíz évben, ezért a kókuszos egészséges élelmiszerek népszerűsége folyamatosan növekszik. Amellett, hogy szinte bármelyik diétába be lehet illeszteni, a kókusz közismert sokoldalúságáról és széles körű felhasználhatóságáról. De nézzük is meg, hogy miként kapcsolódnak az egyes termékek a Candidához.
Az elkövetkező időkben elő fognak kerülni a következő kókuszos termékek: a kókuszolaj, a kókusvaj, a kókuszvíz, a kókusztej, a kókuszliszt, a kókuszcukor, a szárított/aprított kókuszpehely, a kókusznektár és a kókuszecet. De kezdjük most a kókuszliszttel.

A kókuszliszt és a Candida
A kókuszliszt az az anyag, ami a kókusztej kivonása után marad. Sokan előszeretettel használják a kókuszlisztet főzéshez, sütéshez, mivel nem tartalmaz glutént és más gabonát, éppen ezért ideális azok számára, akik glutén intoleranciában vagy emésztési problémákban szenvednek. Ezenfelül gazdag rostokban és fehérjékben, de fontos kiemelni azt is, hogy a kókuszliszt általában édesebb, mint más típusú liszt, ezért nagyon finom süteményeket lehet készíteni belőlük, amelyekbe ráadásul kevesebb cukrot is kell adnunk.
A kókuszliszt kiváló alternatíva a Candida fertőzésben szenvedők számára is, mivel ebben az anyagban is sok az értékes gombaellenes zsírsav, a laurinsav és a kaprilsav. Ráadásul a kókuszliszt meglehetősen különleges magas rosttartalma miatt, aminek köszönhetően hatékonyan kezeli az emésztési problémákat, illetve a fogyókúrázóknak is segítséget nyújt.