Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Mi történik a Candida Die-Off során?

2015.01.09 08:51

A Candida Die-Off (amit egyébként Herxheimer reakciónak is neveznek) akkor jelentkezik, amikor a Candida törzsek rendkívül gyorsan pusztulásnak indulnak. Ennek lehet oka a probiotikumok szedése, vagy  túl sok gombaellenes szer egyidejúű használata. Akárhogy is legyen: a Candida sejtek pustulásával nagyon sokféle és igen káros méreganyagok kerülnek a véráramba. Ezek gyorsabban halmozódnak fel, mint ahogyan a szervezet képes őket eltávolítani, ami olyan tüneteket eredményezhet, mint a fejfájás, a láz, az izomfájdalom és az agyi köd.
Amikor a Candida élesztőgomba elpusztul, akkor ténylegesen akár 79 különböző toxint bocsájthat a véráramba, melyek közül a legveszélyesebbek az etanol és az acetaldehid. Ha a máj nem tud eléggé gyorsan eljárni, akkor kialakulhatnak az úgynevezett Die-Off tüneteket.

Hogyan tud segíteni a máriatövis?
Láthatjuk, hogy egy egészséges és jól működő májra van szükségünk, ha azt szeretnénk, hogy csökkentsük a Die-Off kialakulásának esélyét. Éppen ezért hasznos  máriatövis a Candida betegek számára: Íme, itt vannak, hogy a máriatövis mi módon képes támogatni a májat:
-A máriatövis hatóanyaga a silymarin, ami valójában fitokémiai vegyületek, flavonoidok egy csoportja. Ezek a vegyületek számos módon segítik a máj működését.
-A silymarin stimulálja a fehérjeszintézist a májben, segít megjavítani a sérült májsejteket, illetve helyreállítja funkcióit.
-A silymarin aktívan védi a májsejteket azáltal, hogy megváltoztatja a sejtmemránok szerkezetét, így megakadályozza, hogy a sejtekbe bejussanak a méreganyagok.
-A silymarin az új májsejtek növekedésére is ösztönzőleg hat.