Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Meglepő dolog, amivel kiiktathatod a Candidát

2015.08.06 16:18

A Candida fertőzés kezelése nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy vagyont kellene költenünk a természetgyógyászra, illetve a különféle drága kiegészítőkra, hiszen vannak egyszerű és temrészetes alapanyagok, amelyek a helyi szupermarketben is beszerezhetőek és, amelyek épp olyan hatékonyak lehetnek, mint a drága készítmények.

Savanyú káposzta
A savanyú káposzta olyan étel, ami nem biztos, hogy mindenki számára ízletes, viszont mindenképp érdemes beilleszteni a Candida diétába, hiszen valóban csodákat tehet. Arra aonban fontos odafigyelni, hogy mindig temrészetesen savanyított káposztát használjunk, mert az ecetes verziók csak tovább erősítik a Candida elszaporodását.  savanyú káposzta hasonlóan más erjesztett élelmiszerhez, például a kimchihez vagy a kombuchához teli van egészséges és jó baktériumokkal. Ezek a baktériumok valójában a fermentációs folyamat során növekednek, és köztük találunk olyanokat is, mint a Lactobacillus törzsek, amelyek képesek megszüntetni a Candida fertőzést.
Tehát ezek a jó baktériumok képesek csökkenteni a Candida elszaporodását, méghozzá három különféle módon. Erősítik az immunrendszert, szabályozzák a gyomorsav mennyiségét és megakadályozzák a Candida telepek terjeszkedését is.
A svanyú káposzta tehát egy olcsó, mégis hatékony élelmiszer a Candida fertőzésben szenvedőknek, azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy nem minden változata felel meg erre a célra. A gyártók ugyanis sokszor ecetet adnak a káposztához, mert ezzel lerövidítik a fermentációs folyamatot. Azonban az ecet elpustítja azokat a jó baktériumokat, amelyekre szükségünk lenne.