Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Kerülendő ételek a Candida diéta alatt

2015.03.30 10:51

A Candidától való megszabadulás azt jelenti, hogy különösen nehéz étkezési szokásokat és életmódbeli változtatásokat kell eszközölnünk. Azonban ne feledjük, hogy ezek  dolgok sokkal könnyebbé válnak, amikor a diétába bizonyos élelmiszerek újból bevezethetünk.
Néhány élelmiszert el kell hagyni, mert közvetlen energiaforrást jelentenek a Candida élesztőgomba számára. Mások negatívn befolyásolják az immunrendszer máködését és csökkentik a képességét, hogy leküzdje a fertőzést. Ha szeretnénk a Candida-fertőzéstől teljesen megszabadulni, akkor a legjobb indítás, ha ezeket az élelmiszereket teljesen kiiktatjuk az étrendünkből.
A következőkből kiderül, hogy melyik élelmiszereket érdemes kerülni a Candida kezelés alatt.

Az alkoholtartalmú italok
pl. sör, bor, pálinka, egyéb roviditalok, koktélok, stb.
A nagy mennyiségű alkoholfogsztás átmenetileg csökkenti a vércukorszintet, de hosszútávon inkább növeli azt. Az alkoholos italok gyakran teli vannak szénhidrátokkal, amelyek összefüggésbe hozhatóak  magas vércukorszinttel, illetve a nagyfokú cukorbevitellel. Hosszú távon az alkoholfogyasztás egyre inkább csökkenti az inzulin hatékonyságát, ami egyre magasabb vércukorszintet eredménye. Ezenfelül az alkohol növeli a bél permeabilitását is, illetve negatívn befolyásolja az immunrendszer működését, eek pedig egyáltalán nem kedveznek a Candidából való felépülésnek.

Keményítőtartalmú zöldségek
pl. sárgarépa, édesburgonya, jamgyökér, cékla, borsó, paszternák
Ez a zöldségcsoport ugyan igen gazdag tápanyagokban, mégis el kell kerülni őket, amíg a Candidát szeretnénk kiirtani a szervezetünkből, amíg a Candida nem áll teljesen az ellenőrzésünk alatt. Azután kis adagokban, egyesével újra visszailleszhetjük az étrendünkbe.