Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Hogyan csökkentsük a cukorbevitelt a Candida diéta során?

2014.07.07 09:59

Ha túl sok cukrot eszünk, akkor a Candida gyorsan szaporodni kezd, fonalassá alakul és létrehoz egy olyan biohártyát, ami képes megvédeni a törzseket a probiotikus és gombaellenes kezelésekkel szemben is. Az alacsony cukortartalmú étrenddel azonban megfoszthatjuk a Candidát legfontosabb tápanyagától, így egy idő után visszaszríthatóvá válik a szervezetben.

Íme néhány egyszerű tipp, amivel visszafoghatjuk a cukorfogyasztásunkat

1. Inkább kis étkezéseket tartsunk, sokszor
A nagy étkezések igazán kielégítőek lehetnek, viszont gyakran nem tesznek jót az egészségünknek. A nagy étkezések áltláaban hirtelen megemelik a vércukorszintet, ami később elkerülhetetlen “összeomláshoz” vezet. Amikor a vércukorszint újra leesik, akkor azonnal vágyunk arra, hogy pótoljuk a szükséges mennyiségű cukrot. Éppen ezért fontos, hogy egyszerre ne együk túl magunkat. 

2. Keressünk egy jó alternatívát a cukor helyettesítésére
Ha édesszájúak vagyunk, akkor igen nehéz kiiktatni a cukrot, éppen ezért ezt valamilyen egészséges és természetes alternatívával kell helyettesíteni, például nyírfacukorral vagy steviával. Persze a cukor iránti függőség leküzdése időigényes folyamat, de ezekkel az anyagokkal nem lehetetlen.

3. Tanuld meg élvezni a gyógynövények és fűszerek ízét
Nem kell sok cukrot használni ahhoz, hogy az ételek jó ízűek legyenek. Kezdjünk el kísérletezhetni a fűszerekkel és látni fogjuk, hogy ezek is képesek megízesíteni az egyes fogásokat.