Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Gyógynövények, amivel visszaszorítható a Candida

2014.07.07 09:45

A Candida albicans egy olyan élesztőgomba, ami a szájüregben, bélrendszerben és a hüvelyben megtalálható egészséges állapotban is. Az immunrendszer legyengülése során túlszaporodik és gombás fertőzéseket okoz. A candisiasis olyan tünetek formájában jelentkezik mint szövetgyulladás, fájdalom, duzzanat stb. Gyógyszerekkel is kezelhető, de van jónéhány gyógynövény, amikkel ezeket a kezeléseket kiegészíthetjük.

Pau D’Arco
a Pau D’Arco egy Dél- és Közép-Amerikában őshonos, örökzöld fa. A gyógyhatása a fa belső kérgében rejlik: az itt található rostok hatékonyan enyhítik a lázat, a gyulladásokat, az ízületi gyulladást, a különböző fájdalmakat, a fekélyeket, a gombás fertőzéseket és a Candidát is. A Pau D’Arco kérge lapacholt és béta-lapacholt tartalmaz, amik képesek elpusztítani a káros parazitákat, vírusokat, baktériumokat és gombákat, így a Candidát is. Tea, tabletta, kivonat formájában juthatunk hozzá.

Fokhagyma
A fokhagyma igen erps antioxidáns, de gombaölőként is működik. A fokhagyma hatóanyaga az anilin, ami egy kén alapú anyag és képes elpusztítani az olyan gombákat is, mint a Candida albicans. Ez az anyag úgy száll szembe a Candidával, hogy közben nem veszélyezteti a fehérjeaktivitást és a sejtnövekedést. Ha nem szeretjük a szagát, akkor fogyasszuk kapszula formájában!

Echinacea
Az Echinacea Amerika egyik legnépszerűbb gyógynövénye. Ez a virágos növény nemcsak a megfázás, influenza ellen hatékony, hanem a rovarcsípések okozta bőrpírt és fájdalmat is hatékonyan enyhíti. Gombaellenes szer, így segítségével a Candida könnyedén visszaszorítható. Az Echinacea fokozza az immunrendszer működését, fokozza a fehérvérsejtek aktivitását és támogatja az új sejtek kialakulását. Tea, kapszula vagy gyökér formájában fogyaszthatjuk.