Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Első lépés a Candida diéta 1.

2014.07.07 09:57

A Candida kezelési terv első eleme az alacsony cukortartalmú étrendre való átállás. Erre azért van szükség, mert a cukor az egyik fő felelős a Candida elszaporodásáért, a modern nyugati étrend pedig igen sok cukrot tartalmaz. A Candida gomba sejtjeit a cukrot beépítik a sejtfalakba és így képesek szaporodni, valamint ellenállóbbak is lesznek a kezeléssel szemben.
Egy 2011-es kutatás megállapította, hogy a Candida gombák fő táplálékforrása a cukor. Úgy ítélték meg, hogy a szénhidrátok nélkülönözhetetlenek a sejtnövekedésben és az élesztő szaporodásában. A tanulmány nagyon világosan igazolta tehát, hogy a Candida kiirtásához alacsony cukortartalmú étrendet kell követni.
Persze attól, hogy állítjuk, hogy ki kell iktatni a cukrot az étrendből, még nem jelenti azt, hogy ugyanolyan étkezési tervet kell a diéta során végigkövetni. A Candida diétában három különböző szakaszt különböztetünk meg és mindegyikben kicsit más dolgokra kell odafigyelni. A következőkben ezeket magyarázzuk el részletesen.

1. méregtelenítés
Elsőként az opcionális tisztító fázis következik. Ez a legszigorúbb része a diétának és lényege a sok folyadék és méregtelenítő ital fogyasztása, annak érdekében, hogy a vastagbélből távozzanak a toxinok és a Candida telepek nagy része.
Ebben a szakaszban főként nyers salátát és párolt zöldséget lehet fogyasztani, valamint gyógynövényeket, fűszereket és egészséges olajokat. A diéta eléggé szigorú, de jó esetben csak néhány napig kell tartani.