Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Az oregon szőlő gombaellenes tulajdonságai

2015.10.14 11:38

Az oregon szőlőt azért nevezik így, mert eredetileg az USA Oregon nevű államából származik. Ez valójában nem is szőlő, hanem egy örökzöld cserje. Gyógyászati célra e gyógynövény gyökeret szokták felhasználni, amit fel lehet használni por vagy kivonat formájában, illetve teaként. Az oregon szőlőt már a múltban is felhasználták számos egészségügyi problémára a hasmenéstől a pikkelysömörig. A Candida fertőzésben szenvedőket azonban leginkább az oregon szőlő gombaölő tulajdonsága érdekli. Az oregon szőlő viszonylag enyhe gombaölő, így érdemes más gombaellenes készítményekkel együtt használni, mint például a kaprilsav, a kókuszolaj vagy az oregánóolaj.

Hogyan érdemes szedni az oregon szőlőt?
Az oregon szőlőt gyakran fogyasztják tea vgy tinktúra formájában. Ahhoz, hogy teát készítsünk belőle, érdemes felforralni 2 teáskanálnyi oregon szőlő gyökeret 2 csésze vízben, majd 15 percig állni hagyni. Ebből érdemes 2-3 csészével fogyasztani naponta. Ha tinktúra formájában vásároljuk meg ezt a gombaölő szert, akkor mindig kövessük a címkén szereplő utasításokat és ne lépjük túl az ott ajánlott adagokat. A bioboltokban por vagy kivonat formájában találjuk meg az oregon szőlőt. Az extraktumot egy csepegtetővel lehet szedni, egyszer vagy kétszer naponta, az étkezésekkel együtt.

Ki ne szedjék az oregon szőlőt?
Azok, akik terhesek vagy szoptatnak, nem szedhetik az oregon szőlőt. A fő összetevő, a berberin ugyanis méhösszehúzódásokat okozhat, amelyek problémát okozhatnak a terhesség alatt. Azok, akik vesebetegségben, szívproblémákban stb. szenvednek konzultáljanak az orvosukkal, mielőtt az oregon szőlőt rendszeresen el kezdenék szedni. Az oregon szőlőről a szakemberek úgy gondolják, hogy kis mennyiségben a fogyasztása biztonságos. Azonban nem szabad három hétnél tovább használnia senkinek sem.