Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Az oregánóolaj a gombafertőzésekre és az allergiára

2014.07.07 09:51

Ha allergiától szenvedünk vagy gombás fertőzésünk van, akkor az oregánóolaj hasznos lehet kiegészítő kezelésként. Az oregánó növény olaját már az ókorban is használták antibakteriális, gombaölő szerként, valamint köptetőként és lázcsillapítóként. Persze nagyon fontos, hogy konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt el kezdenénk kúraszerűen alkalmazni az oregánóolajat.

Kémia
Az oregano növény levelei igen gazdag forrása az olyan esszenciális olajokban, amik aktív szerepet játszanak az emberi egészségben. Ezek az olajok adják az oregano erős fás illatát, amit meg is kóstolhatunk, ha főzéshez használjuk. Az olajban két nagyon fontos vegyület található: a timol és a karvakrol, amik a növény gombaölő tulajdonságaiért felelnek.

Gombás fertőzések
Az oregánóolaj egyre népszerűbb mint a gombás fertőzések és a candida túlszaporodásának kezelője. Az oreánóolaj 100-szor hatékonyabb, mint a másik anticandida zsírsav, a kaprilsav. A folyékony olajat oldva ajánlott fogyasztani étkezés előtt. A Candida gombasejtek belsejébe lép be és belülről pusztítja el őket.

Allergia
Az oregánóolaj előnyös lehet a különféle allergiák kezelésére, a nátha és az asztma megszüntetésére. Egy tanulmány bebizonyította, hogy az oregánóolaj igen hatékony a légzőszervi panaszok javításában, a bakteriális fertőzések csökkentésében. Az oregánóolaj enyhíti az allergiás tüneteket és segít a másodlagos fertőzések megelőzésében is.