Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Az oregano és a kókuszolaj a Candida diétában

2014.07.07 09:49

A Candida fertőzés számos problémát jelenthet: általában kiütések formájában jelentkezik, de okozhat cukor iránti sóvárgást, agyi ködöt és fáradtságot is. Sokan úgy gondolják, hogy a Candida gombától igen nehéz megszabadulni, de jónéhány hatásos szer létezik, amivel eredményeket lehet elérni. A kókuszolaj és az oreganoolaj is egy jó megoldásnak bizonyul.

A kókuszolaj
A kókuszolajat már régóta felhasználják a különböző gombás fertőzések kezelésére. A kókuszolajban ugyanis rengeteg közepes szénláncú zsírsav található, amik igen erős mikrobiális hatással bírnak. A kutatók kimondják, hogy ezek a zsírsavak különösen nagy koncentrációban találhatóak meg kókuszolajban és csak ezek a zsírsavak képesek diffundálni a sejtmembránon, ami a Candida elhalásához vezet. A kaprilsav különösen hatékonyan pusztítja el a Candida gombákat.

Az oreganoolaj
Az oregánóolaj is segíthet az egyéneknek leküzdeni a candida problémákat. Dr. Michael Murry rámutat arra, hogy az oregánóolaj két olyan hatóaynagot is tartalmaz, karvakrol és timolt, amik képesek elpusztítani az élesztőgomba sejteket és helyreállítani a bélrendszer egyensúlyát. Bár az egész és friss növény is felhasználható e célra, az oreganoolaj és a kapszula még hatékonyabb ilyen téren.

Hatékonyság
A két vegyület hatékonysága erősen függ a candida törzs fajtájától. A különböző Candida fajok ugyanis különbözőképpen reagálnak a kaprilsavra vagy a karvakrolra. Éppen ezért kezdetben érdemes mindkettővel próbálkozni, hogy megtudjuk, melyik számunkra a megfelelőbb.