Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A probiotikumok tényleg csökkentik az antibiotikumok káros hatásait? 1.

2014.10.03 14:58

Azt már tudjuk, hogy nagyon óvatosnak kell lennünk, ha az antibiotikumok használatáról van szó. Ennek az az oka, hogy (különösen a séles psrektumú fajta) rettenetes kárt tehetünk vele az immunrendszerünkbe és akár évekbe tlehet, mire a szervezetünk visszaáll a normális kerékvágásba.
Ha orvosunk egy kisebb betegésgre is antibiotikumot írt fel, akkor érdemes meggyőződni arról, hogy valóban szükség van-e rájuk. A statisztikák azt mutatják, hogy minden harmadik antibiotikumos recept szükségtelen, mivel az adott betegség egy kis pihenéssel és fekvéssel is könnyedén kezelhető.
Esetenként, például súlyos bakteriális fertőzés alkalmával vagy műtét után azonban elkerülhetetlen az antibiotikumok szedése, azonbn ilyenkor sem kell tartani a mellékhatásaiktól, ha szedünk mellettük probiotikumokat. A probiotikumok ugyanis nem engedik, hogy legyengüljön az immunrendszerünk, megvédik az emésztőrendszert, így segítenek abban is, hogy ne kelljen a Candidával számolnunk.
A probiotikumokkal tehát ki lehet azokat a mellékhatásokat küszöbölni, amelyek az antibiotikum használat következtében alakulnak ki. A probiotikumok megakadályozzák, hogy a Candida átvegye az uralmat a bélben és a szervezet egészében. A kutatásokból világosan kiderül, hogy a probiotikumok megakadályozzák a Candida elszaporodását egy antibiotikumos kúra esetében is. Ez valóban megmutatja, hogy milyen hatékony lehet egy probiotikum, illetve, hogy a Candidában szenvedők miért illesztik be a napi rutinjukba.