Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A probiotikumok potenciális felhasználási módjai 1.

2014.07.07 10:03

A legfontosabb probiotikumokban főként lactobacillusokat és bifidobaktériumokat találunk, de ezek közül még számos olyan törzs van, amik jótékony hatást fejtenek ki a szervezetre. Sőt a kutatások bebizonyították, hogy a probiotikumok nemcsak a Candida visszaszorításában fontosak, hanem azontúl még számos előnyük is van. A következőkben ezeket vesszük végig.

Atópia és asztma
A probiotikumok csökkenthetik az atópia kockázatát (túlérzékenységi reakció bizonyos környezeti allergénekre) és az asztma előfordulását a gyermekek esetében. Több kutatás is lezajlott ezen a területen, amik egyértelműen pozitív eredményeket hoztak. Egy 2013-as elemzés (Nancy Elazav vezette kutatás az University of Miamin) össze gyűjtötte ezeket a vizsgálatokat, hogy értékelje a probiotikumok hatékonyságát az allergének és asztma esetében. Az adatok azt mutatták, hogy a születés előtt beadott probiotikumok csökkentik az atópiás túlérzékenységet. Illetve kisgyermekkorban képesek megszüntetni vagy enyhíteni az asztma tüneteit is.

Csökkenti a rák kockázatát
A lactobacillusoknak és a bifidobaktériumoknak van egy olyan képességük, hogy módosítják a bélflórát, aminek következtében képesek a rák kockázatát is csökkenteni, ami annak köszönhető, hogy csökkentik a rákhoz kapcsolódó vegyi anyagok mennyiségét a gyomor-bél traktusban. A rák kiújulását is meg lehet akadályozni a probiotikumokkal, főleg az L. casei segítségével.