Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A probiotikumok jövőbeli használata

2014.07.07 10:01

A probiotikumokat ma már széles körben használják, hogy megelőzzék az antibiotikumok okozta mellékhatásokat és, hogy javítsák az emésztést. A jövőben a probiotikumok egyik legígéretesebb használati módja lesz a depresszió kezelése. Közismert, hogy a stressz képes megváltoztatni a szervezet bélflóráját, a patkányok depressziós magatartást tanúsítanak, ha a probiotikumok mennyisége csökken náluk a stressz hatására, viszont normalizálódik, ha később probiotikumot juttattak a szervezetükbe.
Egy másik tanulmány megállapította, hogy egy hét hetes kezelés során az alanyoknál csökkentek a stressz okozta tüneket, így világossá vált, hogy a probiotikus kiegészítőkkel szignifikánsan csökkenthető a stressz szint. Egy hasonló kettős-vak humán vizsgálatban a krónikus fáradtság szindrómát kívánták kezelni. Az eredmények hasonlóan ígéretesek voltak: az egyének, aki probiotikumot szedtek, jelentős javulást mutattak fel a tünetek esetében.
A probiotikumokból már alkottak pszichobiotikumokat, amikről úgy gondolják, hogy képesek kezelni a pszichiátriai betegségeket. Ez pedig érdekes új kutatási területeket nyithat a depresszió kezelésére.
Tehát míg korábban a probiotikumokat leginkább a Candida gomba kiirtására, az emésztés javítására, a bélmáküdés helyreállítására használták leginkább, hamarosan kiderülhet, hogy ezek az anyagok bizonyos hangulati zavarokat és idegrendszeri problémákat is hatékonyan kezelhetnek.