Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A probiotikumok csökkenthetik az antibiotikumok mellékhatásait?

2015.04.04 14:37

Ha már olvastad az előző bejegyzéseket, akkor tudhatjuk, hogy az antibiotikumokkal nagyon óvatosan kell bánni. Az ok pedig az, hogy az antibiotikumok, különösen a széles sprektumú fajták, szörnyű kárt tehetnek az immunrendszerben, és évekbe telhet, amíg a szervezet képes helyreállítani a védekező rendszerét. Ha orvosunk egy enyhébb betegségre írna fel antibiotikumok, akkor érdemes rákérdeznünk arra, hogy valóban szükség van-e erre a készítményre, illetve, hogy nem lehetne el elhagyni ezt és meggyógyulni egy kis pihenés segítéségével.

Egy, az év elején közzétett tanulmány szerint világos, hogy a probiotikumok fontos szerepet játszanak a Candida fertőzés megelőzésében, amire megvan az esély az antibiotikumok hosszantartó szedése után. Ez a kutatás tényleg rámutat arra, hogy mennyire hatékonyak lehetnek a probiotikumok, illetve, hogy miért olyan fontos, hogy a Candida fertőzésben szenvedő egyének a napi rutinjuk részévé tegyék a probiotikumok fogyasztását.

Tehát a probiotikumok fontos szerepet játszanak az immunrendszer és az emésztőrendszer erősítésében, éppen ezért jelentősek az antibiotikumok negatív hatásának minimalizálásában is.

A probiotikumok - tényleg működnek
Talán a legfontosabb lecke, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az antibiotikumok negatív hatásaival leszámoljunk. Ehhez pedig rendkívül fontosak az antibiotikumok. Ha a probiotikumos kiegészítők hatékoynsága miatt aggódunk, akkor érdemes végignézni a kutatásokat, amelyek egytől-egyig arról számolnak be, hogy a probiotikumok számtalan előnyt biztosítanak a szervezet számára.