Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A probiotikumok befolyásolják a hangulatot? 1.

2014.10.25 21:33

Leegyszerűsítve: a probiotikumok olyan egészséges baktériumok, amelyek lenyelve is pozitív hatást gyakorolnak az egészségre. Különösen hasznos az egészséges bélflóra össetételének javításában, illetve képesek megakadályozni vagy visszafordítani a Candida elszaporodását is. Egy új kutatás azonban zt mutatja, hogy a probiotikumok nemcsak emiatt egészségesek, hanem amitt is, mert képesek befolyásolni azt, hogy miként reagálunk a stresszes helyzetekre.

Mit tartogat a jövő?
A probiotikumok fontos szerepet játszanak abban, hogy segítsék az embereket, hogy fenntartsák vagy javítsák az immunrendszerüket, az emésztőrendszerük és az uro-genitális részeik egészségi állapotát. A probiotikumok az egészséges embereknek is ajánlottak, azoknak pedig főként, akik olyan problémáktól szenvednek, mint a Candida fertőzés, a hasmenés, az irritábilis bélszindróma, az egyéb gombás fertőzések és a bakteriális vaginosis. Ezeket a baktériumokat akkor is érdemes szedni, ha egy hosszabb betegség után szeretnénk visszaállítani a szervrendszereink működését.
Az újabb kutatások azonban arra is rávilágítanak, hogy ezek a jótékony bélbaktériumok nemcsak az emésztőrendszerben fejtenek ki jó hatásokat, hiszen a központi idegrendszerre és a viselkedésre is meglehetősen előnyösen hathat. A különféle kutatások és azok eredményei azt mutatták, hogy mivel a bélflóra befolyásolja az olyan állapotokat, mint  szorongás, a stressz, a hangulat és aí viselkedés, éppen ezért a probiotikumok fontos szerepet játszhatnak a központi idegrendszeri problémák kezelésében és megelőzésében. A mentális egészségre is pozitívan hathatnak a probiotikumok.