Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A legfontosabb tévhit a Candida fertőzéssel kapcsolatban

2014.07.07 09:57

Sokszor fogjuk hallani, hogy az orvosok azt állítják, hogy a Candida elszaporodása csak azokat érinti, akiknek az immunrendszere súlyosan legyengült: például olyan esetekben jelentkezhet, mint a HIV-fertőzés vayg a rák
Bár természetesen igaz, hogy a szisztémás Candida fertőzés megtalálható ezek között a betegek között, az is tény, hogy a Candida elszaporodása olyan embereknél is előfordulhat, akiknek az immunrendszere nem olyan súlyosan legyengült. A Candida legfontosabb kockázati tényezői nem a gyengült immunrendszer, hanem a magas cukortartalmú étrend, az antibiotikumok, amik megzavarják a bélflóra egyensúlyát és lehetővé teszik a Candida albicans “virágzását”.
Amikor az orvosi közösség a rendszeres Candida fertőzésről beszél, akkor rendszerint arról folyik a vita, hogy a Candida milyen veszélyeket rejt magában és, hogy valóban csak a súlyos betegségben szenvedőket érinti-e. Arra is fontos felhívni a figyelmet, hogy sok esetben az orvosok nem képesek diagnosztizálni a Candidát, mivel igen sokféle tünetet okoz, attól függően, hogy a test melyik részét alkotott nagyobb és összefüggő telepeket. A tünetek leggyakrabban emésztési problémák, fejfájást vagy visszatérő gombás ferőzések lehetnek.
Ha többet szeretnénk megtudni a Candida elszaporodásáról vagy leküzdéséről, akkor érdemes ezt a blogot folyamatosan olvasni, hiszen nemcsak a tünetekről vagy a kezelési módokról fogunk szólni, illetve szóltunk, hanem a Candida albicans jellegéről is többet megtudhatunk.