Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A kókuszolaj gombaellenes tulajdonságai

2014.07.07 09:55

A kókuszolaj egy rnedkívül sokoldalú gombaellenes szer, amit nagyon könnyen be lehet illeszteni a diétába. Lehet kiegészítőként fogyasztani vagy az étolajat ezzel helyettesíteni. A kókuszolaj hihetetlenül egészséges, így érdemes a Candida diéta során elsőként ezt választani mint egy gombaellenes szert.
A kókuszolaj három fontos zsírsavat tartalmaz, a kaprilsavat, a kaprinsavat és a laurinsavat, amik egyaránt hatékonyan számonak le a Candida élesztőgombasejtekkel. A kaprilsav különösen népszerű és hatékony gombaölő, amit önmagában is fogyaszthatunk kiegészítő formájában. Persze, ha a kókuszolajat rendszeresen használjuk, akkor ugyanezt a hatást elérhetjük.

Miért hasznos a kókuszolaj a Candida diétában?
A Candidában szenvedők számára a kókuszolaj legfontosabb összetevője a kaprilsav. Ez a szer elpusztítja a Candida sejteket, mivel megzavarja sejtfalaik működését. A kaprilsavnak és a laurinsavnak közel azonos a hatása vagyis a kókuszolaj egy igen nagy teljesítményű gombaellenes készítménynek tekinthető. Vagyis úgy tűnik, hogy a Candida nem képes ellenállni a kókuszolajnak, hosszantartó alkalmazás során sem, így más gombaellenes szerekkel szemben a kókuszolaj hatékonyságát nem veszíti el az idő múlásával.
A kókuszolaj egy hatékony és biztonságos módja annak, hogy megakadályozzuk a Candida újbóli kiujulását is. Éppen ezért fontos, hogy egy hosszútávú diéta része legyen.