Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A gombaellenes szerekről

2014.08.08 09:49

Sokan kérdezik, hogy a természetes vagy az orvos által felírt gombaellenes készítmények hatásosak-e a Candida gomba esetében. A válasz az, hogy mindkettő egyaránt hatékony lehet. Minden tényezőt összevetve elmondható, hogy általában a természetes gombaellenes szerek enyhébbek, viszont kevesebb a mellékhatásuk, ígz ezek esetében fontolóra kell venni használatukat. Előfordulhat azonban, hogy két-három természetes gombaellenes szerre is szükség lesz ahhoz, hogy hatékonyan megszabadulhassunk a Candida fertőzéstől, mivel egy idő után a Candida hatékonyan alkalmazkodik ezekhez.
Ha úgy döntünk, hogy a természetes gombaellenes készítményekhez fordulunk, akkor a legjobb, ha kipbáljuk a következőket. A kaprilsav igen hatékony a Candida visszaszorításában, ez az anyag pedig megtalálható nagy koncentrációban a kókuszolajban. Számos tanulmány igazolta intenzv gombaellenes tulajdonságait. A másik lehetőség az oreganoolaj, amiről egy 1999-es tanulmány megállaptotta, hogy egyszerre fungisztatikus és fungicid. Egy másik tanulmány pedig rámutatott arra is, hogy a grapefruitmag kivonat is hatékony több, mint nyolcszáz baktérium, vírus és gomba kiirtásában.
Ezenfelül vannak hatékony gombaellenes szerek a szupermarketek polcain is. Az olyan éleémiszerek, mint a fokhagyma, a svéd karórépa, a kókuszolaj, az olívaolaj vagy az ördögyelv mind rendelkeznek gombaölő tulajdonságokkal. Ezen élelmiszerek beéptése a diétába is hatékony módszer lehet a Candida kiirtásához.