Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A Candida megszüntetése a fülből

2014.07.07 09:53

A Candida egyfajta élesztőgombás fertőzés, ami a lehető legkülönfélébb helyen és formában jelenhet meg. Jelen lehet a hüvelyben, a szájban, a végbélben és a fülben is. Megtámadhat szervrendszereket, szerveket és testrészeket is, mivel képes a véráramon keresztül utazni.
A fülcsengés, visszatérő fülgyulladás vagy szárazság, a fájdalmak és a szúró érzések a fülben is utalhatnak a Candida fertőzésre, éppen ezért ilyen tünetek esetében is fontos, hogy felkeressük orvosunkat, aki megvizsgálja a fertőzött fület és meghatározza a helyes kezelési módokat.

Hogyan fokozzuk az orvosi kezelés hatékonyságát?
1. Szüneteltessük az antibiotikum használatot, ha lehetséges. Ha az orvos is engedélyezi, akkor abbahagyhatjuk az antibiotikumok szeését, annak érdekében, hogy a Candidás fülfertőzések megszűnjenek. Ellenkező esetében a Candida fertőzés nagy eséllyel kiújulhat.
2. Szerezzünk be egy gombaellenes készítményt. Az orvos utasítása szerint kezeljük a fület a gombaellenes szerrel. Nagyon fontos, hogy mindig kövessük az orvos utasításait és megfelelően alkalmazzuk a fülben található Candida kezelésére.
3. Tegyünk egy-két csepp fokhagymaolajat a fülbe. A fokhagyma egy természetes gyógyír, amivel meg lehet szüntetni a Candida fertőzést. Érdemes az olajat naponta kétszer használni. Készíthetünk mi magunk is saját fokhagymát olajat is: vágjunk apróra egy gerezd fokhagymát és azt öntsük fel egy kevés olívaolajjal.