Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A Candida legfőbb okai - az antibiotikumok

2014.07.07 10:00

1. Candida és az antibiotikumok

A Candida elszaporodásának leggyakoribb tettesei az antibiotikumok. A széles sprektumú antibiotikumok elpusztítják a károk baktériumokat, ugyanakkor a hasznos és barátságos bektériumokat, amik a bélben élnek, is megöli. Így a test védtelen lesz a káros mikroorganizmusokkal és gombákkal szemben, a Candida élesztőgomba például gyorsan szaporodásnak indul, eluralja a vékonybelet és komoly problémákat okoz.
Természetesen vannak olyan esetek, amikor muszáj beszednünk az antibiotikumokat, de az igazság az, hogy az orvosok számos egészségügyi problémára feleslegesen írják fel ezeket a kapszulákat. Például megfázásra vagy torokfájásra e szintetikus készítmények helyett jobb bevetni a gyógynövényeket vagy más természetes gyógyszereket. Érdemes tehát minden esetben meggyőződni arról, hogy a betegségünk kezelésére van-e természetes gyógymód, vagy ha nincs akkor is érdemes az antibiotikumok mellé probiotikumot szedni, amik fenntartják az egészséges bélflóra állapotát. Fontos az is, hogy biohúsokat vásároljunk, mert ezeknél biztosak lehetünk abban, hogy az állatot nem kezelték antibiotikumokkal és más hormonokkal.

2. A higanyos tömések
Az ezüst vagy amalgám tömések legalább 50%-ban tartalmazhatnak higanyt, ami a szervezet számára mérgező lehet. A higany részecskék folyamatosan szabadul fel a szervezetben, mivel a fogakkal rágunk és azokat rendszeresen meg is mossuk. A higany jelentősen gyengíti az immunrendszert és ez sok egészségügyi problémát okozhat, amik közül az egyik a Candida fertőzés. A higany folyamatosan szivárog a fogtömésekből és így elpusztítja a bélben a jó baktériumokat, amitől a Candida könnyen túlszaporodik.