Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A Candida kiirtása a talaj-alapú baktériumokkal

2014.07.07 10:06

Ha úgy döntünk, hogy a tejsavbaktériumok helyett talaj-alapú probiotikumokat választanánk a Candida fertőzés megszüntetésére, akkor jónéhány kiváló megoldás közül választhatunk, mivel a piacon sokféle hatékony termék áll a rendelkezésünkre. A legjobbak a megelőző-segítő probiotikumok, melyeket nagyon sok klinikai vizsgálatban teszteltek már és igen hatékonynak bizonyultak a megelőzésben, illetve a Candida fertőzés megszüntetésében is.
Érdemes olyan probiotikumot választanunk, ami különféle baktériumok kombinációját tartalmazza, tehát van benne például tejsavbaktérium, illetve talaj-alapú probiotikum is, mivel ezek sokkal hatékonyabbak, éppen azért, mert a sokféle baktérium különféle területekre hat, különféleképpen fejti ki hatását. Az egészséges bélflóra is több száz különféle baktériumtözset tartalmaz, ezért csak jót tehetünk azzal, ha mi is olyan terméket vásárolunk, amelyben legalább 7 féle baktériumtörzs található. Ha a bélflóra meggyengült az antiobiotikum fogyasztásának hatására vagy egy más tényező miatt, akkor a probiotikum segíthet visszaállítani az egyensúlyát, miközben hatékonyan visszaszorítja a Candidát is.
A talaj-alapú organizmusok választása azért is bizonyulhat hatékonynak, mivel a tejsavbaktériumokkal ellentétben ezek sokkal ellenállóbbak és jpbban képesek megtelepedni a bélben. Ezenfelül nem is igényelnek hűtést, mivel szívósabbak és ellenállóbbak, mint az egyébként szintén igen hatékony tejsavbaktériumok.