Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A Candida hatékony kezelési módjai

2014.07.07 09:46

A Candida egy olyan élesztőgomba, ami az emésztőrendszerben és a hüvelyben is megtalálható. A bélflóra kontrollálja a mennyiségét, de amikor túlszaporodik, akkor számos szövődményt idéz elő. A Candida visszaszorítására gyakran használnak gyógyszereket, de sokkal hatékonyabb lehet egy-egy természetes gyógymód.

A gyógyszerek
Számos gyógyszercsoport kínál megoldást a Candidára. Ezek sok esetben vény nélkül kapható készítmények: a legnépszerűbbek a Monistat, a Terzol és a Lotrimin. Ezek biztonságosak és általában hatásosak is, ha megfelelően használják.

Almaecet
Az ecet hatékony gombaölő, így nemcsak a hüvelyi fertőzéseket, de a Candidát is ki lehet vele irtani. Fogyasszuk orálisan vagy öntsünk belőle egy fürdőkád víze és három napon át 20-20 percet pihenjünk benne.

Joghurt
Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a Lactobacillus - egy jótékony bélbaktérium - száj át fogyasztva csökkenti a Candida okozta hüvelyi és egyéb gombás fertőzéseket.

Teafaolaj
A teafaolajat az ősi kínai gyógyászat is gombaölő szerként használja. Néhány csepp olaj feloldva és elfogyasztva vagy az érintett területbe bedörzslve igen hatásos lehet.

Persze fontos az étkezésre is odafigyelni. Kerüljük a finomított, cukrozott élelmiszereket, a tápanyagszegény táplálékokat, az alkoholt, az élesztőt és a nemespenészes sajtokat is.