Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A Candida és a magnéziumhiány

2015.12.07 10:03

Te is egyike vagy annak a több millió embernek, aki magnéziumhiányban szenved? Ez egy gyakori ásványi anyag, ami elengedhetetlen az energiaszinthez, a csontok szilárdságához, a megfelelő hangulathoz és még sok más egyéb dologhoz. Mégis, a legtöbb ember nem jut hozzá elegendő magnéziumhoz az étkezés során. A magnézium krónikus hiánya azonban számos különféle betegséghez és állapothoz vezethet, ráadásul ez ronthatja a Candida fertőzés mértékét és tüneteit is.

A Candida okoz magnéziumhiányt is
Tudni kell, hogy a magnéziumhiány nemcsak a Candida súyosbodásához járulhat hozzá, de a Candida azt is megakadályozza, hogy a szervezetben elegendő magnézium szívódjon fel. Tehát ez is egy olyan egészségügyi komplex probléma, amely esetében az ok-okozati tényezők elválaszthatatlanok. Ebben az esetben tulajdonképpen a Candida megakadályozza, hogy a szervezet elegendő magnéziumhoz jusson hozzá, hogy a gombafertőzés hatásait önállóan képes legyen leküzdeni. Ez az oka annak, hogy a Candida fertőzésben szenvedő páciensek gyakran magnéziumhiányosak is.
A korai szakaszban a Candida elszaporodásával a szervezet viszonylag jól képes megbirkózni és hatékonyan képes eltávolítani a gombás fertőzés különféle salakanyagait. A máj a vese hatékonyan működik, hasonlóan az emésztőrendszerhez, éppen ezért a Candida által termelt káros anyagokat a szervezet eleinte gyorsan eltávolítja. Az acetaldehid, a húhysav és a Candida egyéb metabolitjai így nem halmozódnak fel.