Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A Candida és a magnéziumhiány 1.

2015.01.28 16:56

Egyike vagy azoknak az embereknek, akik magnéziumhiányosak? Ez a gyakori ásvány elengedhetetlen a megfelelő energiaszint fenntartásához, a csontorok szilárdságának megőrzéséhez, a hangulat stabilizásához, illetve még sok máshoz is. Mégis a legtöbb ember alig fogyaszt magnéziumot. A magnézium krónikus hiánya pedig számos különböző betegséghez vezethet, sőt még a Candida tüneteit is ronthatja.
Egy átlagos amerikai férfi mindössze ¾-ét szedi a napi ajánlott magnéziumbevitelnek, csekély 310 mg-ot az ajánlott 400 mg helyett. Azonban sokan vannak olyanok, akik még kevesebbet szednek ennél. Azonban fontos lenne figyelni a magnézium szedésére, mivel hiánya különféle egészségügyi problémákhoz vezethet. A magnézium több, mint 300 alapvető biokémiai reakciót lát el a szervezetben, többek között segít energiát előállítani, fenntartani az egészséges idegrendszer működését, illetve még a vércukorszintet is szabályozza. Sőt a magnézium fontos szerepet játszik a Candida mérgező melléktermékeinek az eltávolításában is.

Kapunk elegendő magnéziumot?
Miért vagyunk magnéziumhiányosak? Ha egy olyan környezetben nőttünk volna fel, ami eleve alacsony magnéziumkoncentrációval bír, akkor a testünk az évezredek folyamán biztosan úgy alakult volna, hogy ez ne okozzon gondot. De akkor miért vált modern kori problémává a magnéziumhiány. A válasz abban rejlik, hogy az étrendünk nagymértékben megváltozott az ősemberéhez képest.
Az első tettes ebben a mai gazdálkodási gyakorlat. Bár az intenzív mezőgazdaság még csak 100 éve jelent meg, ez éppen elég volt ahhoz, hogy a talajokat teljesen kimerítsük. A tanulmányok kimutatták, hogy a mai zöldségekben legalább 25%-kal kevesebb a magnézium, mint amennyi az 1950-es években volt. Ez pedig nyilvánvalóan hozzájárul ahhoz, hogy a magnézium szintje a vérben és a szövetekben is alacsonyabbá váljon.