Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A Candida diéta és a banán

2015.08.14 15:14

A Candida diétának a legfontosabb célja, hogy ellenőrzés alatt tartsa a Candida törzseket a szervezetben, éppen ezért a legfontosabb, hogy az étrend követése során tartózkodjunk a szénhidrátoktól és a cukroktól, mivel így ki lehet éheztetni ezt a gombát és enyhíthetjük az olyan tüneteket, mint a fejfájás, a bágyadtság, a hasmenés, a puffadás, a bőrkiütés, a koncentrálási nehézséget és a tartós fáradtság. A gabonaféléket, a tejtermékeket, a keményítőtartalmú zöldségeket és minden hozzáadott cukrot érdemes elkerülni ebben a diétában, bár a diéta egyes hívei még a magas cukortartalmú gyümölcsök, így a banán fogyasztását is ellenzik.

Ha a Candida diétában korlátozni kell a banán fogyasztását
Lisa Richards, a The Ultimate Candida Program szerzője azt állítja, hogy a súlyos candidiasistól szenvedő személyek egyáltalán ne fogyasszanak gyümölcsöt a diéta kezdeti szakaszában, így tehát a banánt is érdemes kerülniük. Richards azt állítja, hogy a gyümölcsök minden formája, így a friss, a fagyasztott, a szárított, a konzerv és a gyümölcslé is túlságosan magas cukortartalommal bír, emiatt nem engedélyezett  Candida-diétában. Ezenfelül tudni kell, hogy néhány gyümölcs, például a dinnye, tartalmazhat élesztőgombákat, amelyek reagálnak a Candidával. Richards szerint a Candida diéta során csak a nem keményítőtartalmú zöldségek és a citrom az, amiknek a fogyasztása megengedett.