Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Egyre több ember szenved gombás fertőzésben?

2015.11.23 09:56

Számos tanulmány az elmúlt 10-20 évben megállapította, hogy megnövekdett a gombás fertőzések előfordulása. Egyszerűen fogalmazva: a gombás fertőzések egyre többfélék és egyre gyakoribbak a nők körében minden korosztály esetében. És a probléma egyaránt vonatkozik a hüvelyi gombás fertőzésekre, a szájpenészre vagy az élesztő okozta bőrkiütésekre is. Ha visszatérő gombás fertőzéstől szenvedünk, akkor bizonyára nálunk a leggyakoribb bűnös a modern nyugati étrend.
A gombás fertőzések gyakoribbá válása egybeesik a cukorbetegség és az elhízás robbanásszerű növekedésével. De mi is pontosan e három probléma közös okozója? Sokan meglepődnek, amikor azt hallják, hogy nem a testmozgás hiány a bűnös. Sőt a vizsgálatok kimutatták, hogy a mai gyerekek körülbelül hasonló mennyiségű testmozgást végeznek, mint 50 évvel ezelőtti kortársaik. Így tehát csak egyetlen bűnösre gyanakodhatunk, mely mindhárom betegséget okozza: ez pedig nem más, mint a cukor.
Lehet, hogy nem is vesszük észre, ha nem figyelünk eléggé, hogy a diétánk valószínűleg telis-teli van cukorral. És nyilván itt nem csak arról van szó, amikor a teánkat vagy a kávénkat megédesítjük. Amik az igazi gondot okozzák, azok a rejtett cukrok, melyeket más élelmiszerekkel fogyasztunk el. A feldolgozott húsok, az ízesített joghurtok, az előre elkészített salátaöntetek és a zsírmentes desszertek teli vannak ezekkel a rejtett cukrokkal. Íme egy példa a cukros étkezésre: megeszünk egy egésséges, teljes kiőrlésű szendvicset, akkor körülbelül 32 gramm cukrot fogyasztottunk el. Azonban ha még utána küldünk egy pohár kólát és két sütit, akkor a kalóriabevitelünket 110 gramm cukorral növeltük meg, ami 27 kockacukorral egyenértéká. Tehát láthtó, hogy a rejtett cukrok meglehetősen megnövelik a cukorogyasztást, ami aztán Candida fertőzést, elhízást és cukorbetegséget okoz.