Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Hogyan válaszd ki a megfelelő gombaölő szert a Candidához?

2015.06.02 16:56

Nagyon sok gombaellenes szer étezik, amelyek segítenek leszámolni a Candida fertőzéssel. Vannak közöttük gyógynövényes készítmények, mint például az oregánóolaj, a fokhagyma kivonat vagy a grapefruit mag kivonat, amelyek mind nagyon hatásos gombaellenes szerek. Fontos tisztában lenni azzal, hogy egy-két ilyen anyagot mindenképpen érdemes a Candida kezelési tervbe beilleszteni, ha igazán hatékonyak szeretnénk lenni.

Az oregánóolaj
Az oregánóolajat egyaránt fel lehet használni a helyi gombás fertőzések kezelésére szájon át, kapszula formájában szedve, illetve folyékonyan is. Ha folyékony formában szedjük, akkor általában 1-3 csepp az ajánlott napi mennyiség. Ezeket a gombaölő cseppeket a nyelv alá lehet csepegtetni vagy vízzel együtt elfogyasztani. Az oregánóolaj gombaölő tulajdonságait egy 2001-es tanulmány is alátámasztja. Egy másik tanulmány pedig igazolta, hogy az oregánóolaj nemcsak a Candidával szemben lehet igen hatékony, hanem a különféle parazitákkal, férgekkel szemben is, éppen ezért hasznos lehet a Candida fertőzésben szenvedőknek, továbbá azoknak, akik lyukas bél szindrómában szenvednek. Az oregánóolaj ezenfelül igen erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

A gombaellenes szereket közvetlenül el lehet kezdeni szedni a szigorú Candidaellenes diétát követően. Érdemes egyidejűleg két-három fajtával is próbálni, hogy a legtöbbet hozzuk ki a kezelésből, de nagyon fontos az is, hogy elsőként csak finoman indítsunk, hogy elkerüljük az úgynvezett Die-Off reakciót.