Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Az ördögnyelv mint prebiotikum

2014.07.07 10:06

A prebiotikumok természetes táplálékforrásként szolgálnak a probiotikus baktériumok számára, amelyek így képesek elszaporodni, így visszaszorítnai a káros baktériumokat, gombákat, többek között a Candidát is. A probiotikus kiegészítők fogyasztása is hatékony lehet, de ezek nem sokat segítenek abban, hogy a bélflóra önmagát állítsa helyre  - erre vannak az olyan prebiotikumok, mint például az ördögnyelv kivonata, a glükomannán. A glükomannánnak tehát fontos szerepe van a Candida-fertőzés megelőzésében és annak visszaszorításában is.

Miért jobb a glükomannán, mint a psyllium héj?
A fő ok, ami miatt inkább megéri az ördögnyelv kivonatát fogyasztani az útifű maghéjat, mert ezt a legtöbb ember sokkal jobban tolerálja. A psyllium okozhat hasi fájdalmat és allergiás reakciókat, bár ezek nyilván ritkák, de mégis előfordulhatnak. És bár nem kapcsolódik a búzatermékekhez, nem tartalmaz glutént, mégis problémákat okozhat azoknál, akik nem toleránsak ezzel a fehérjével. A glükomannán esetében azonban nincsenek ilyen gondok, ilyen teljes biztonsággal lehet használni a Candida visszaszorításában. (Egyébként éppen ezért alkalmas fogyókúrás célokra is, amelyről bővebben lehet olvasni a www.ordognyelvkapszula.hu és a www.ordognyelv.net oldalakon).
A glükomannán ráadásul egy olyan oldható rost, amely segít csökkenteni a koleszterinszintet, a vércukorszintet, valamint az inzulinszintet, így a cukorbetegség esetében is hatékony (Több infó a www.ördögnyelv.hu oldalon).