Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

Ami szabotálhatja a diétád

2015.11.23 09:56

Nézzünk sembe a tényekkel: a Candida diétát elég nehéz elképzelni anélkül, hogy bármilyen akadály kerüljön elénk. Nagyon sok Candida beteg van, akinek valami miatt a felénél abba kellett hagynia a diétát. De mi van, ha azt mondanám, hogy több, mint háromnegyede a Candida diétázóknak, azért fullad bele a táplálkozásba, mert nem követi rendesen a Candida diétát? Ha hamarosan szeretnénk el kezdeni a Candida diétát, akkor a legjobb, ha tisztában vagyunk azokkal a okokkal, amelyek miatt sokan megbuknak e diéta végigvitelében. Érdemes ezeket előre elkerülni.

Túl éhesek leszünk
A Candida diéta egy szigorú étkezési tervet jelent, nagyon kevés benne a szénhidrát, azonban ez nem jelenti azt, hogy éheznünk kellene. Nagyon gyakori hiba, hogy a Candida diétázók nem esznek eleget, mivel túlságosan arra összpontosítanak, hogy milyen élelmiszereket kell elkerülniük, de arra már nem, hogy a megvonások ellenére sokféle finom ételt ehetnek. Ha egész nap salátákat eszünk és még mindig kiéhezettnek érezzük magunkat, akkor próbáljuk ki, hogy kókuszlisztből sütünk valamilyen kenyérfélét. Ez a pékáru szépen eltölt, de még mindig nagyon kevés szénhidráto tartalmaz, azonban bátran fogyaszthatjuk a nap folyamán. 

2. Azonnal végezzük el a tisztítókúrát
Ha már régóta szenvedünk a Candida elszapordásában, akkor nagy a kísértés, hogy aznnal elkezdjük a tisztítókúrát. Azonban ha ezt előkészítés nélkül tesszük, akkor a folyamat sokkal nehezebb lehet, mint amilyennek egyébként kellene lennie.