Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A szabad levegő csökkenti a stresszt

2015.09.02 08:23

Egyértelmű összefüggés van a krónikus stressz és a bél egészsége között. A tartósan fennálló stresszes helyzetek valóban képesek megváltoztatni a bélflóra összetételét, befolyásolják az emésztést és olyan problémákhoz vezet, mint a Candida elszaporodása. A stressz csökkentésével azonban nemcsak az immunitást fokozhatjuk, hanem csökkenthetjük a Candida elszaporodásának esélyét is, illetve egy sereg más, stresszel kapcsolatos egészségügyi kérdésre is megoldást kaphatunk.

A természetben az idegrendszerünk pihenhet, azonban ehhez az kell, hogy kizárjunk minden külső tényezőt és csak arra figyeljünk, ami épp előttünk van: a fák mozgására, a madarak repkedésére stb. A kutatások azt mutatják, hogy ha egy elektronius eszköz megzavarja a természeti sétánkat, akkor újból ingerlékennyé és stresszessé válhatunk, éppen ezért érdemes a természetben töltött időre kivonni magunat a technika világából.

Yoshifumi Miyazaki, fiziológiai antropológus és a Chiba Egyetem Center for Environment, Health és a Field Science kutatója több, mint 600 kutatási témában végzett kutatásai során megállapította, hogy az erdei séták a városi sétákkal ellentétben csökkenti a kortizol stresszhormon mennyiségét közel 12%-kal. Skóciában egy tanulmány azt találta, hogy azok az embereknek, akik olyan területeken élnek, ahol kevés a park, az erdő és a természeti táj, magasabb volt a kortizol szintje. Felbátorodva ezeken a megállapításokon, más országokban is megkezdődtek az ilyen jellegű kutatások és mind hasonló eredményekre jutottak.