Mindent, amit tudni akartál a Candida diétáról

candidadieta



gombkatus@gmail.com

A Candida biofilm és a cukor

2015.10.06 09:54

Már sokat hallottunk arról, hogy a túl sok cukor fogyasztása káros lehet az egészségre. Amellett, hogy súlygyarapodást, cukorbetegségek, a jó koleszterinszint lecsökkenését okozza, a túl sok cukor bél dysbiosishoz és a Candida elszaporodásához is vezethet. Tény, hogy az orvosi és alternatív egészségügyi közösségek esetében konszenzus van arról, hogy a túl so kcukor fogyasztását el kell kerülni.

A cukor egyértelműen kapcsolatban áll a Candida elszaporodásával. Azonban fontos megérteni azt is, hogy a Candida albicans mi módon képes életben maradni a cukor segítségével, illetve, hogy a cukor miért is játszik fontos szerepet a Candida fertőés kialakulásában. Ha ezt megértjük, akkor világos lesz az is a számunkra, hogy az alacsony cukortartalmú étrend lehet a Candida kezelési program egyik legfontosabb alappillére.

A cukorbevitel csökkentése
Ha túl sok cukrot fogyasztunk, akkor elősegítjük a Candida albicans szaporodását is, illetve azok gombafonalakat és biofilmet kezdenek el gyrátani, ami megvédi őket a gombaellenes kezelésektől, illetve az immunrendszer támadásaitól. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kevesebb cukrot fogyasszunk, mert csak így tudunk eredményesen leszámolni a Candida elszaporodásával.

Hogyan tudjuk csökkenteni a cukorfogyasztást?
-Kis étkezések: A nagy étezések, bármennyire is kielégítőek, a legtöbb esetben nem olyan jók az egészségre. A nagy étkezések áltlaában a vércukorszint hirtelen felurását eredményezik, ami később elkerülhetetlen összeomláshoz vezet. Ha ez az összeomlás bekövetkezik, akkor gyakran nyúlunk újra édes táplálékokhoz. A kis étkezésekkel azonban ezt a folyamatot meg lehet akadályozni.